Opnames erotische film Von Trier van start

Het Deense enfant terrible Lars von Trier begint aan de opnames van zijn langverwachte en veelbesproken film ‘Nymphomaniac’, met Charlotte Gainsbourg in de hoofdrol. Het Gentse decor maakt deel uit van de film.

Dinsdag 28 augustus begint het Deense enfant terrible Lars von Trier aan de opnames van zijn langverwachte en veelbesproken film ‘Nymphomaniac’. De opnames nemen 11 weken in beslag en worden verspreid over Duitsland en Vlaanderen, meer bepaald in Gent.

Erotische reis

‘Nymphomaniac’ is een wild en poëtisch verhaal over de erotische reis die een vrouw doormaakt van haar geboorte tot ze 50 is. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe, vertolkt door de Franse actrice Charlotte Gainsbourg.

Op een koude winternacht wordt een in mekaar getimmerde Joe gevonden in een steegje door de oude charmante vrijgezel Seligman, gespeeld door Stellan Skarsgard. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, waar hij haar wonden verzorgt en haar ondertussen uitvraagt over haar leven. Wat daarna volgt is het gedetailleerde en veelzijdige verhaal van haar leven, met de nodige anekdotes.

Seksscènes door body doubles
Lars von Trier wil met ‘Nymphomaniac’ elementen uit de literatuur overhevelen naar het medium film. Centraal thema is het vrouwelijk erotisch verlangen, vol beweringen, tegen-beweringen, onverenigbare standpunten, en al dan niet morele overwegingen. De meest strijdvaardige argumenten en wildste stellingen komen aan bod. Genoeg stof voor discussie dus.

Ten gevolge van censuur zal ‘Nymphomaniac’ in originele en gekuiste versies uitgebracht worden. De sekssce?nes in de film worden uitgevoerd met behulp van body doubles en visuele effecten. De release van de film wordt verwacht in 2013. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content