Openingsweekend Jurassic World brengt recordbedrag op

Jurassic World © -

Of kijkers de film nu goed vinden of niet, ze gaan massaal kijken en leverden de dinosaurusfranchise een record op. Jurassic World overtrof alle verwachtingen en trok meer bezoekers dan de laatste Harry Potter-prent.

De vierde in de Jurassic-reeks, Jurassic World, bracht in de eerste dagen wereldwijd zo’n 456 miljoen euro op. In de Verenigde Staten bracht de film 204,6 miljoen dollar in het laatje, ook goed voor een record. Enkel de Avengers deden voorlopig beter.

In zessenzestig landen prijkt de film bovenaan de box office, goed voor het beste openingsweekend ooit. Maar goed ook, want de film kostte 150 miljoen dollar om te maken.

Volgens analisten trekt de prent een overwegend jong publiek. Negendertig procent van de bezoekers in het eerste weekend was namelijk jonger dan 25. Jurassic World is dus niet enkel een film voor nostalgici die de vorige drie films in hun hart dragen. Ongeveer de helft van de Amerikaanse bezoekers koos ervoor om de film in 3D te bekijken.

Gezien dit oorverdovende succes, wordt een prequel verwacht. Chris Pratt, de acteur die de hoofdrol op zich nam van de Spielbergfilm, heeft al bevestigd dat hij een contract heeft getekend voor vervolgfilms. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content