Op de set van Burtons ‘Dark Shadows’

Tim Burton heeft zijn tanden gezet in een remake van de cult/horror/fantasy televisieserie ‘Dark Shadows’ uit de jaren ’60. De eerste foto’s zien er alleszins bonafide Burton uit.

De film draait rond vampier Barnabas Collins die, na twee eeuwen levend begraven te zijn, in 1972 eindelijk huiswaarts kan keren. Een soort ‘Blast From the Past’, maar dan met de inwoners van Halloween Town dus. Het bronmateriaal zou wel eens goud kunnen blijken in de handen van Burton, maar dat was voor ‘Alice in Wonderland’ natuurlijk ook het geval.

De lijkbleke protagonist zal uiteraard worden vertolkt door Johnny Depp. De rest van de cast bestaat uit onder andere Michelle Pfeiffer, Eva Green en, hoe kan het ook anders, Helena Bonham Carter. Wij kijken vooral uit naar het optreden van Chloë Moretz die vorig jaar schitterde als Hit-Girl in ‘Kick-Ass’.

De foto’s van Collinwood Manor die online circuleren bewijzen eens te meer dat Burton vakkundig kan omspringen met piepschuim. CGI is onvermijdbaar, maar hij belooft ons dat de film niet uitkomt in 3D.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content