Ook jij kan kostuums ontwerpen voor nieuwe prent van Luc Besson

Milla Jovovich in The Fifth Element © -

Luc Besson verbreedt zijn horizon. Niet alleen door zijn opkomende prent Valerian and the City of a Thousand Planets in de ruimte te laten afspelen, maar ook door samen met het Franse filmbedrijf Europacorp en Yahoo Style een ontwerpwedstrijd te organiseren.

Het maakt niet uit wat je gestudeerd hebt of wat je ambities zijn, het belangrijkste is dat je een passend kostuum kan ontwerpen voor één van de achtduizend (buitenaardse) wezens die aanwezig kunnen zijn op een prestigieus cocktailfeestje anno 2580. Ook Cara Delevingne, Clive Owen en Dane DeHaan zullen van de partij zijn.

Besson is niet alleen verantwoordelijk voor het vereeuwigen van sci-fi-films zoalsThe Fifth Element (1997) en Lucy (2015) maar ook voor het scheppen van de meest onvergetelijke cultpersonages. Zo speelde Natalie Portman bijvoorbeeld Matilda in Léon: The Professional (1994), een twaalfjarige fashionista wier handelsmerk bestaat uit een kort strak shortje en een bomberjack. Samen met haar typerende choker vormt ze één van de meest memorabele trendsetters uit de filmgeschiedenis.

Zin om in de voetsporen van Jean Paul Gaultier te treden, die de iconische witte bodysuit ontwierp voor Milla Jovovich in The Fifth Element? Laat dan alles vallen en stuur je ontwerp in voor 27 november, want dan buigen Besson en zijn kostuumontwerper Olivier Bériot zich over de inzendingen. Als winnaar krijg je maar liefst 1000 dollar op je rekening gestort, de naambekendheid in de filmwereld krijg je er gratis bij.

Meer info over de wedstrijd vind je op deze website. (EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content