Ook de Academy verontschuldigt zich voor blunder op Oscars

© Reuters

Na de blunder met de verkeerde enveloppe tijdens de Oscars heeft nu ook de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisator van de prijsuitreiking, zich verontschuldigd.

“We betreuren de fouten die werden gemaakt ten zeerste. We verontschuldigen ons ten opzichte van de volledige cast en crew van ‘La La Land’ en ‘Moonlight'”, luidt het in een mededeling.

Ook Warren Beatty en Faye Dunaway, die de Oscar voor beste film mochten uitreiken, krijgen excuses van de Academy. Die prijst daarnaast de “enorme elegantie” waarmee de cast en crew van “La La Land” – de film die verkeerdelijk tot winnaar werd uitgeroepen – en “Moonlight” – de eigenlijke winnaar – met de situatie omgingen.

Eerder had ook PwC, het auditkantoor dat al 83 jaar verantwoordelijk is voor het tellen van de stemmen en het voorzien van de enveloppen, zich al verontschuldigd voor de vergissing. “PwC heeft de volledige verantwoordelijkheid op zich genomen”, zegt de Academy.

“Wij hebben de omstandigheden onderzocht en zullen bepalen welke maatregelen nodig zijn in de toekomst. Wij zijn toegewijd om de integriteit van de Oscars in stand te houden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content