‘Only Lovers Left Alive’ van Jim Jarmusch geselecteerd voor Filmfestival Cannes

Het Filmfestival van Cannes heeft de vampierenromance ‘Only Lovers Left Alive’, met Tilda Swinton en Tom Hiddleston in de hoofdrollen, toegevoegd aan de officiële Competitie.

De Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes is in extremis uitgebreid met een portie vampierenromantiek. ‘Only Lovers Left Alive’ van de Amerikaanse regisseur Jim Jarmusch, is kandidaat voor de opperste onderscheiding, de Gouden Palm.

De prent met acteurs Tilda Swinton, Tom Hiddleston en Mia Wasikowska in de hoofdrollen focust op de eeuwenoude relatie twee vampieren die vertroebeld wordt. Swinton was eerder te zien in ‘We Need to Talk about Kevin’, Hiddleston in ‘The Avengers’ en de Australische Wasikowska had de hoofdrol in Tim Burtons ‘Alice in Wonderland’.

De laatste keer dat Jarmusch in de shortlist van het prestigieuze festival zat, dateert van 2005. ‘Broken Flowers’, met Bill Murray en een kleine rol voor Swinton, greep toen naast de prijzen. De 60-jarige regisseur maakte in de jaren ’80 naam met ‘indie’-films als ‘Stranger than Paradise’, ‘Down By Law’ (met Tom Waits) en ‘Mystery Train’.

‘Only Lovers Left Alive’ moet het in mei opnemen tegen kleppers als ‘Only God Forgives’, de nieuwe samenwerking van het ‘Drive’-duo Ryan Gosling en Nicolas Winding Refn; Roman Polanski’s ‘Venus in Fur’ en ‘Inside Llewyn Davis’, de nieuwe van de Coen-broers.

In de catégorie ‘Buiten Competitie’ werd de documentaire ‘Le dernier des injustes’ van de 87-jarige Claude Lanzmann geselecteerd. Hij maakte in 1985 naam en faam met ‘Shoah’, een docu over (de overlevenden van) de Holocaust die bijna tien uur duurt. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content