“Offline” grote winnaar op het filmfestival in Amiens

Op het Internationaal Filmfestival van Amiens is “Offline” de grote winnaar geworden.

Op het Internationaal Filmfestival van Amiens is “Offline” de grote winnaar geworden.

Het debuut van regisseur Peter Monsaert sleepte zowel de “Gouden Eenhoorn”, de prijs voor de beste film, in de wacht, als de prijzen voor beste actrice (Anemone Valcke) en beste acteur (Wim Willaert). Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht.

Van de Internationale Katholieke Organisatie voor Communicatie kreeg de film de Signisprijs.

Tijdens de vertoning in het Noord-Franse Amiens, eerder deze week, kreeg de film al “bijzonder warme en enthousiaste reacties”, aldus het persbericht. De film vertelt het verhaal van Vicky en Rudy die elkaar op het internet ontmoeten, maar voor wie in het echte leven te veel obstakels de toenadering in de weg staan.

Fabien Gaffez, artistiek directeur van het festival en lid van het selectiecomité van de Semaine de la Critique in Cannes, noemt Offline “een verdiende winnaar”. Dankzij de distributie- en promotieprijs verbonden aan de Gouden Eenhoorn opent de prijs “perspectieven voor een bioscoopcarrière in Frankrijk”.

De 22-jarige Valcke, die Vicky speelt, wint haar eerste grote prijs in het internationale festivalcircuit. Vorig jaar werd ze op de Vlaamse Filmprijzen al gelauwerd als beste actrice in een bijrol, voor haar rol in “Adem”. Willaert won in 2004 op het Internationaal

Filmfestival van Namen al de Bayard d’Or voor Beste Acteur, voor zijn rol in “Quand la mar monte”. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content