Ocean’s-film met geheel vrouwelijke cast op komst?

Sandra Bullock © Getty Images

Er zit volgens filmwebsite The Playlist een nieuwe Ocean’s-film in de pijplijn – een opvolger voor Ocean’s Thirteen dan wel een losstaand verhaal -, waarin alle mannelijke gangsters vervangen zullen worden door vrouwen. Sandra Bullock (Gravity, Our Brand is Crisis) zou naar alle waarschijnlijkheid één van de hoofdrollen vertolken.

Gender-swapping is in. Eerder kondigde Sony al een dat Melissa McCarthy (Spy, Bridesmaids) en Kristen Wiig (Bridesmaids, The Diary of a Teenage Girl) zullen samenwerken voor een nieuwe Ghostbusters-reboot met een vrouwelijke cast, en nu staat er dus mogelijk ook een volledig vrouwelijke versie van de Ocean’s-franchise (zie Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen) op til, met Sandra Bullock als één van de leading ladies. De prent ligt nog wel in de handen van de mannelijke regisseur Gary Ross, bekend van The Hunger Games en Pleasantville.

Nog onbevestigd

Het nieuws is afkomstig van de The Playlist (Indiewire), een filmwebsite die een overwegend goede reputatie heeft wat betreft betrouwbare nieuwsvergaring. Toch is er nog altijd geen officiële aankondiging gemaakt door producers of medewerkers.

Nog volgens bronnen van The Playlist zijn George Clooney, Steven Soderbergh en Jerry Weintraub vorig jaar al beginnen te brainstormen over een vrouwelijke Ocean’s-film, maar werd het project on hold gezet toen Weintraub deze zomer overleed. Weintraub was trouwens verantwoordelijk voor de Ocean’s-trilogie uit het verleden. Een vrouwelijke remake van deze misdaadfilms zou dan ook een mooi eerbetoon zijn aan zijn werk.

Gender-bending

Het lijkt erop dat gender-bending aan territorium wint in Hollywood: toen Sandra Bullock tekende voor een rol in Our Brand is Crisis (2015) vroeg ze aan co-producer George Clooney of hij het geslacht van het hoofdpersonage wilde veranderen. Het resultaat is een film waarin Bullock de rol vervult van politiek strateeg Jane Bodine in plaats van John Bodine. Ook Julia Roberts deed een gelijkaardig voorstel aan regisseur Billy Ray voor de film Secret in Their Eyes (de Amerikaanse remake van het Argentijnse drama El Secreto de Sus Ojos). De hoofdrol werd eigenlijk geschreven voor een man wiens vrouw is vermoord, maar werd herschreven voor Roberts die een rouwende moeder speelt. Opvallend: Roberts wilde niet dat er te veel herschreven zou worden, want ze wilde haar lines op dezelfde manier verwoorden als een man dat zou doen.

Het is een goede manier om meer vrouwen te introduceren in populaire films, maar Hollywood stelt zich voorlopig nog eerder wantrouwig op tegenover het produceren van nieuw filmmateriaal geleid door een all-female cast.

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content