‘Nymphomaniac 2’ mag dan toch in Roemeense filmzalen

De Roemenen zullen zich dan toch kunnen laven aan het tweede luik van Lars von Triers seksdrama ‘Nymphomaniac’. Het Nationaal Filmcentrum dat de prent eerst had verboden, heeft het licht op groen gezet.

De Roemenen kunnen dan toch gaan kijken naar ‘Nymphomaniac 2’, het tweede luik van Lars von Triers ophefmakende artcoredrama. Het Nationaal Filmcentrum (CNC) heeft het verbod op de prent ongedaan gemaakt. Dat de film uit de Roemeense zalen gebannen werd, zorgde afgelopen dagen voor veel kritiek.

‘Zolang ik de leiding heb over het Nationaal Filmcentrum (CNC), zal er geen censuur zijn op de films die in de zalen komen’, reageerde Mihai Kogalniceanu. De voorzitster van de keuringscommissie van het CNC die deze week besliste tot het verbod, is ontslagen.

‘Nymphomaniac 2’ komt nu zoals voorzien op 7 februari uit in Roemenië. Wie de film wil zien, moet wel ouder zijn dan 18. Distributeur Independenta noemde het verbod eerder deze week “een uniek geval van censuur in Europa”. De distributeur vond het ook “onsamenhangend” dat het eerste deel van Nymphomaniac, over de sekscapades van de zelfverklaarde nymfomane Joe, wel groen licht had gekregen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content