‘Noordzee, Texas’ krijgt Amerikaanse release

Een Amerikaanse distributeur heeft de Amerikaanse rechten gekocht van ‘Noordzee, Texas’, het speelfilmdebuut van Bavo Defurne.

De Amerikaanse distributeur Strand Releasing, die ook films als ‘Gegen Die Wand’ en ‘Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives’ heeft uitgebracht, plant een Amerikaanse release van ‘Noordzee, Texas’ in de nazomer van 2012.

Het debuut van Defurne staat samen met vier andere Vlaamse films geprogrammeerd op het Palm Springs International Film Festival, van 5 tot 16 januari 2012. Ook Geoffrey Enthovens ‘Hasta la Vista’, Nicolas Provosts ‘The Invader’, Michaël R. Roskams ‘Rundskop’ en Christophe Van Rompaeys ‘Lena’ werden voor dit filmfestival geselecteerd.

Eind vorig jaar rijfde ‘Noordzee, Texas’ op het Internationaal Filmfestival van Rome de Marc’Aurelio Alice nella Città 13+ Award binnen, de belangrijkste onderscheiding in de Alice in the City-competitie.

‘Noordzee, Texas’ is gebasseerd op het boek ‘Nooit gaat dit over’ van André Sollie en vertelt het verhaal van Pim (Jelle Florizoone) die worstelt met homoseksuele gevoelens. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content