‘Nono, het Zigzag Kind’ van Belg Vincent Bal wint Young Audience Award

De Nederlandse film ‘Nono, het Zigzag Kind’ van de Belg Vincent Bal heeft de Young Audience Award 2013 van de European Film Academy gewonnen. De prijsuitreiking was online rechtstreeks te volgen.

De Nederlandse film “Nono, het Zigzag Kind” van de Belgische regisseur Vincent Bal heeft de Young Audience Award 2013 van de European Film Academy (EFA) gewonnen, zo was op de rechtstreekse uitzending van de prijsuitreiking op het internet te zien.

“Le Magasin Des Suicides” uit Frankrijk en “Upsidedown” uit Duitsland waren de andere genomineerden. Voor de prijs komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar. Zondag werden de drie films op de Young Audience Film Day aan een publiek tussen de 12 en 14 jaar oud getoond in acht Europese steden. Meteen na de vertoning konden de jongeren hun stem uitbrengen en werd de winnaar bekendgemaakt via een livestream op yaa.europeanfilmawards.eu.

Vincent Bal ontving in Erfurt een zilveren standbeeldje. Zijn film is gebaseerd op “Het Zigzagkind” van de Israëlische auteur David Grossman en gaat over het avontuur van een jongen die een internationale tocht onderneemt om een mysterie op te lossen. Onder meer Isabella Rossellini en Fedja van Huêt spelen mee in de film. Bal maakte eerder al de speelfilms “Man van staal” en “Minoes”.

De EFA, met zetel in Berlijn, werd in 1988 opgericht om de Europese filmindustrie te stimuleren. De academie verenigt vandaag meer dan 2.800 regisseurs, producenten, acteurs … uit heel Europa. De Young Audience Award werd voor de tweede keer uitgereikt. De genomineerde films werden in Wroclaw (Polen), Erfurt, Izola (Slovenië), Kopenhagen, Londen, Riga, Sofia, Turijn en Valletta vertoond. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content