Nieuwe trailer voor animatiefilm ‘Le Petit Prince’

Le Petit Prince © gf

De animatiefilm van Mark Osborne, naar het wereldberoemde sprookje van auteur Antoine de Saint-Exupéry, heeft een nieuwe trailer die zowel de CGI-techniek als stop-motion combineert om de twee verschillende verhaallijnen te benadrukken.

‘Le Petit Prince’ is de eerste geanimeerde filmadaptatie van Antoine de Saint-Exupery’s poëtische verhaal, gepubliceerd in 1943. Het magische boek ging wereldwijd 145 miljoen keer over de toonbank en werd vertaald in 265 talen. Zelfs ruim 70 jaar later blijft het verhaal (over de mensheid) actueel en inspirerend. De wereldpremière wordt getoond in Cannes.

‘De film is een eerbetoon aan een van Frankrijks meest iconische en gewaardeerde bezittingen. Het is tegelijkertijd internationaal, én voor alle generaties, én taal- en cultuuroverstijgend. Er is geen betere plek dan Cannes om deze unieke combinatie te etaleren’, aldus de Franse producer Dimitri Rassam.

De engelse versie van het animatiesprookje heeft stemmenwerk van onder meer Jeff Bridges, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Benicio Del Toro en Ricky Gervais. Bij ons komt de film in de zomer uit. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content