Nieuwe teaser tv-film van Soderbergh over Liberace online

Er zijn nieuwe beelden gelost van de HBO-film ‘Behind The Candelabra’, de film van Steven Soderbergh over de excentrieke pianist Liberace. De hoofdrollen in de prent zijn weggelegd voor Michael Douglas en Matt Damon.

Glitter, champagne en Matt Damon in een blinkend soldatenuniform, het zit allemaal in de nieuwe teaser van de Liberace-tv-film van Steven Soderbergh. In ‘Behind The Candelabra’ speelt Michael Douglas de rol van de flamboyante Liberace en Matt Damon zijn veel jongere vriend, Scott Thorson.

De film die verschijnt op de Amerikaanse betaalzender, vertelt het verhaal van Liberace’s echte leven, van zijn buitensporige uitgaves tot zijn liefde voor jongere mannen en fascinatie met plastiche chirurgie. De pianist hield een groot deel van zijn leven geheim tot hij in 1987 overleed aan de gevolgen van aids.”Hij was de grootste act ter wereld en was de hele tijd bevreesd dat zijn geheim zou uitkomen”‘, zei Matt Damon. “In de film zie je hem naar een sexshop gaan. Tegenwoordig zou dat via Twitter snel de wereld rond gaan.”

De Amerikaanse producent, scenarist, monteur, cinematograaf en regisseur brak door in 1986 met ‘Sex, Lies and Videotape’, waarmee hij jongste Gouden Palm-winnaar ooit werd. Later maakte hij ook nog onder andere ‘Erin Brockovich’, ‘Traffic’ en ‘Magic Mike’.

Zijn psychologische thriller Side Effects, met Channing Tatum, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones en Jude Law in de hoofdrollen, is zijn allerlaatste Hollywoodfilm tout court. Hij plant nog wel regiewerk voor theaterproducties en tv-series, maar enkel ‘if something great were to come along’. (XVdL)

Bekijk de teaser hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content