Nieuwe Oscar-regels doen hun intrede

Amerika maakt zich stilletjes aan op voor het grootste filmevenement van het jaar: de Oscars. De regels over promotie van de films worden vanaf deze editie sterk verstrengd. Niet iedereen is daarmee gediend.

De 84ste editie van The Academy of Motion Picture Arts en Sciences Awards, kortweg: de Osars, worden op 26 februari 2012 in het Kodak Theatre in Los Angeles uitgereikt. De aanloop naar deze uitreiking zal wat verschillen met de voorbije edities. De mogelijkheden tot lobbyen sterk ingeperkt.

Vanaf nu mogen filmstudio’s Academy-leden rechtstreeks uitnodigen voor voorvertoningen, presentaties, panels en recepties. Dat was voordien verboden. Maar, en er is een grote maar, vanaf het moment dat de genomineerden bekend worden gemaakt, mag er niets meer van dat alles: geen drink- en eetfestijnen of handjesgeschud. Dat is voor na de uitreiking. Dit gedeelte van het regelement wordt al bij al nog goed onthaald.

De regel waarin de meesten zich niet kunnen vinden is de volgende: acteurs en regisseurs mogen vanaf nu slechts op twee events hun gezicht laten zien. Enerzijds zou je denken dat de acteurs en regisseurs dan veel minder werk hebben, maar overigens wordt die nieuwe regel erg oneerlijk bevonden. Films met een grote cast kunnen veel meer lobbywerk doen dan de low budgetfilms met slechts een aantal acteurs. De regel telt namelijk per persoon en niet per film. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content