Nieuwe Miss Moneypenny in 23ste Bondfilm?

In de eerste 2 Bondfilms met Daniel Craig kwam de secretaresse niet voor, maar voor de volgende aflering zou er dan toch een actrice voor die rol gecast zijn: Naomie Harris, bekend van ‘Pirates of the Caribbean’.

Miss Moneypenny is in de Bondfilms de secretaresse van M. Hoewel haar rol meestal zeer beperkt is, is er steeds een amoureuze spanning tussen haar en James Bond. De rol van Moneypenny werd decennia lang gespeeld door Lois Maxwell, en later onder meer door Samantha Bond. In de laatste twee Bondfilms kwam Moneypenny niet voor, maar voor de nog titelloze volgende aflevering zou er dan toch een actrice gevonden zijn.

De Britse actrice Naomie Harris werd bekend door haar hoofdrol in ’28 Days Later’, en speelde later ook de rol van van Tia Dalma in de tweede en de derde ‘Pirates of the Caribbean’-film.

Bond 23 wordt geregisseerd door Sam Mendes, en Daniel Craig kruipt voor de derde keer in de rol van de geheime agent. De film zou in oktober 2012 te zien zijn. De opvolger van ‘Quantum of Solace’ komt er met wat vertraging, wegens het faillissement van productiebedrijf MGM. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content