Nieuwe Kuifjefilm verwacht in 2015

Stripheld Kuifje zal tijdens de Kerstdagen van 2015 opnieuw avonturen beleven op het grote scherm. Dat heeft regisseur Steven Spielberg gezegd tijdens een interview

Het was al een tijdje stil rond een tweede episode in de filmreeks rond Kuifje. Na een periode van stilzwijgen heeft producent Steven Spielberg een kleine update gegeven over het project.Tijdens een interview voor de Indische krant Times of India verklaarde Spielberg dat hij de film graag tegen 2015 in de zalen wil droppen. “We hebben een script en we gaan tegen het einde van het jaar beginnen met de motion capture. We hopen de film eind 2015 uit te brengen.”

Samen met regisseur Peter Jackson, vooral bekend van de trilogieën rond The Lord of the Rings en – The Hobbit, staat hij aan het roer van de Kuifjefilms. Deze keer zal Peter Jackson de regie voor zijn rekening nemen. Voor de eerste vorige film werden er drie stripalbums gecombineerd: ‘Het geheim van de eenhoorn’, ‘De krab met de guldens scharen’ en ‘De schat van Scharlaken Rackham’. Het duo weet ook al welke Kuifjestrips deze keer door de 3D-molen worden gedraaid. “We weten welke stripboeken we gaan verfilmen”, aldus Spielberg. “Ik kan nu nog niet zeggen welke, maar we combineren twee strips die Hergé zelf altijd al wou combineren”.

De eerste Tintin-film van Spielberg en Jackson dateert al van 2011. Toen ging The Aventures of Tintin: The Secret of The Unicorn met veel poeha in wereldpremière in Brussel. De Britse jonge acteur Jamie Bell – in een vorig leven Billy Elliot – kreeg een digitaal rossig kuifje aangemeten. Andy Serkis, die zichzelf onsterfelijk gemaakt heeft als Gollum in de Lord of the Rings-films, werd de eeuwig vloekende kapitein Haddock.

De prent werd toen positief onthaald door de critici en bracht om en bij de 370 miljoen dollar op. In eerste instantie niet genoeg voor een vervolg. Maar daar komen de twee topregisseurs nu op terug. (TR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content