Nieuwe films Polanski en Cronenberg in Venetië

Op het 68ste filmfestival van Venetië, dat dit jaar plaatsvindt van 31 augustus tot en met 10 september, zal er nieuw werk worden voorgesteld van regisseurs Roman Polanski, David Cronenberg, Todd Solondz en Michael Winterbottom.

In Venetië zal de nieuwste film van Polanski, ‘Carnage’, met onder meer Christoph Waltz, Jodie Foster en Kate Winslet te zien zijn. ‘Carnage’ is een adaptatie van het Broadwaydrama ‘God of Carnage’ en gaat over twee koppels die elkaar ontmoeten om een ruzie tussen hun kinderen te bespreken.

Ook de allernieuwste van Cronenberg, ‘A Dangerous Method’, zal op het grote scherm in Venetië vertoond worden. ‘A Dangerous Method’ vertelt het verhaal van de driehoeksrelatie tussen Sigmund Freud (Viggo Mortensen), Carl Jung (Michael Fassbender) en de patiënte, Sabina Spielrein (Keira Knightley).

Michael Winterbottom zal in Venetië zijn liefdesverhaal ‘Thrishna’ met Freida Pinto (‘Slumdog Millionaire’) voorstellen en Todd Solondz toont er zijn ‘Dark Horse’ met Mia Farrow en Christopher Walken.

De eer van juryvoorzitter van het filmfestival in Venetië is dit jaar toe aan Darren Aronofsky, de regisseur van Black Swan. Deze sleepte eerder al de ‘Gouden Leeuw’ voor ‘The Wrestler’ in Venetië in de wacht. Welke films in de officiële competitie van het festival zullen zitten, wordt pas bekendgemaakt in juli.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content