Nieuwe filmprijzen op vijfde editie Filmfestival Oostende

Tijdens het Filmfestival Oostende worden voor de eerste keer de prijzen voor ‘Beste director of photography’ en ‘Beste muziek’ uitgereikt.

Op de vijfde editie van het Filmfestival Oostende (FFO 11), van 2 tot 10 september, worden voor de tweede keer de Vlaamse filmprijzen uitgereikt. Daar komen dit jaar twee prijzen bij: ‘Beste director of photography’ en ‘Beste muziek’. Acteur Peter Van den Begin is de master van de volgende editie.

De genomineerden voor de verschillende categorieën worden pas begin augustus bekendgemaakt, na de samenstelling van de jury. Het festival zelf krijgt wel al vorm. Opvallend is het grote aantal avant-premières, een dertigtal, waaronder de openingsfilm ‘Hasta La Vista’ van Geoffrey Enthoven.

De randanimatie begint eveneens stilaan vorm te krijgen. Robbe De Hert kreeg de opdracht om de expositie in te vullen. Tussen 10 augustus en 12 september zal een selectie uithangborden van de Belgische cinema in het Thermae Palace en Kinepolis Oostende te zien zijn. De Hert ging daarvoor te rade bij de collectie van Paul Geens.

Nieuw dit jaar is de komst van Europese Esodoc, een opleidingsproject voor talentvolle documentairemakers. Het grote publiek zal ook enkele van deze opleidingen kunnen volgen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content