Nieuwe film Nic Balthazar wordt opener van jubileumeditie Filmfestival van Oostende

Peter Van den Begin in 'Everybody Happy' © GF

‘Everybody Happy’ met Peter Van den Begin in de hoofdrol zal op 9 september de spits afbijten van het tiende Filmfestival van Oostende. ‘We zijn uitermate trots om opnieuw te mogen openen met een Vlaamse topfilm.’

Het Filmfestival van Oostende gaat zoals vanouds talent van eigen bodem ondersteunen. Dat een Vlaamse film de opener van deze tiende feesteditie mag zijn, bewijst dat nog maar eens. ‘Het is voor mij de gedroomde manier om Everybody Happy aan het grote publiek voor te stellen’, klinkt het enthousiast bij regisseur Nic Balthazar.

Everybody Happy vertelt het verhaal van Ralph Hartman, een rol voor Peter Van den Begin, een succesvolle comedian die de strijd moet aangaan met zijn eigen negativiteit. Naast Van den Begin staan onder meer Barbara Sarafian, Josse De Pauw, Jeroen Leenders, Kamal Kharmach en Veerle Malsschaert. Henny Vrienten van Doe Maar! en Triggerfinger tekenden voor de soundtrack.

Het Filmfestival van Oostende gaat door van 9 tot 17 september, op vrijdag 16 september worden naar jaarlijkse traditie de Ensors uitgereikt. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content