Nieuwe film Lars von Trier in twee versies

© Reuters.

De Deense filmregisseur Lars von Trier zal vermoedelijk zijn nieuwste film ‘Nymphomaniac’ uitbrengen in twee versies: een ‘soft core’- en een ‘hard core’-versie.

Het nieuwste project van Lars von Trier ‘Nymphomaniac’ zal vermoedelijk al van start gaan begin volgende zomer. Von Trier is zich momenteel volop aan het verdiepen in het project, waarin het erotische leven van een vrouw in de kindertijd tot de middelbare leeftijd centraal staat.

Aangezien het onderwerp en de film wellicht tegen verzet zullen stuiten is de regisseur van plan twee verschillende versies van ‘Nymphomaniac’ uit te brengen. De ‘soft core’-versie zal worden vertoond in mainstreamcinema’s. De hardere versie, die uiteraard meer expliciete beelden zal bevatten, zal daar niet te zien zijn. De film zal acht hoofdstukken tellen en voornamelijk bestaan uit een reeks van dialogen.

Peter Aalbæk Jensen, Von Triers businesspartner en producer, verklaart aan Screen Daily dat het een erotische film zal worden die tegelijkertijd ook erg grappig is. Hoe pornografisch de film precies zal zijn, valt voorlopig af te wachten.

Lars von Trier veroorzaakte eerder dit jaar in de pers weer de nodige ophef. Zo werd hij van het Filmfestival van Cannes verbannen wegens nazistische uitspraken en bleek zijn film ‘Dogville’ mogelijks een inspiratiebron voor de aanslagen in Noorwegen. Dat laatste liet hij in de pers weten ‘ontzettend te betreuren’. Vanaf 10 augustus loopt zijn recentste film ‘Melancholia’ met Kirsten Dunst in onze zalen.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content