Nieuw Brussels filmfestival L’heure d’été

Het nieuwe hoofdstedelijk filmfestival programmeert van 11 tot 17 juli niet alleen een twintigtal gratis films, maar ook gratis concerten en tentoonstellingen.

De benjamin der Brusselse zomerfestivals, dat is L’heure d’été. Het nieuwe festival vult de leemte op die ontstond na het wegvallen van écran total, het filmfestival van de Arenberg cinema dat vorig jaar zijn 22ste en laatste editie kende.

Het programma is consistent en divers: met de zomer als overkoepelend thema presenteert het festival naast een mooie selectie van arthouse-films, auteursfilms (denk Bergman, Tati, Rohmer), documentaires en kortfilms ook werk van jonge kunstenaars. Een muziekprogramma, met onder andere Ignatz en Felicia Atkinson, is de kers op de taart.

Hoe onderscheidt l’heure d’été zich van de tientallen andere Brusselse festivals? “Films worden vandaag vaak individueel op het internet bekeken en het vormt dan ook een uitdaging om een betekenisvol festivalprogramma uit te presenteren en er een warm en sociaal gebeuren van te maken,” aldus de organisatie, die in handen is van verschillende partners.

Cinema Galeries en Potemkine verzorgen het filmaanbod, het kunstenaarsplatform Bigtimers selecteerde interessante muziekprojecten die aansluiten bij het filmprogramma.

L’heure d’été vindt plaats op drie verschillende in- en outdoor locaties, namelijk het Park Hallepoort, het Muntplein en de cinema Galleries. Alle outdoor activiteiten zijn gratis. (MVG)


L’heure d’été, van 11 tot 17 juli, locaties: Park Hallepoort (1060 Brussel), Muntplein (1000 Brussel), Cinema GALERIES (26 Koninginnegalerij, 1000 BXL).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content