Nieuw Amerikaans filmproject voor Adil El Arbi en Bilall Fallah

Adil El Arbi en Bilall Fallah © Belga

Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan de pilootaflevering van de nieuwe Amerikaanse dramaserie ‘Snowfall’ maken. ‘Dit moet ‘Black’ zijn, maar dan tienduizend keer beter’, aldus het regisseursduo.

Na de speelfilm ‘The Big Fix’ is Snowfall al het tweede Amerikaanse project voor de twee jonge filmmakers. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Snowfall speelt zich af in het Los Angeles van begin de jaren 1980, waar de crackepidemie op uitbreken staat. Het verhaal volgt drie personages op een gewelddadige ramkoers: de jonge op macht beluste ondernemer Franklin Saint, de Mexicaanse worstelaar en gangster Gustavo Zapata die op zoek is naar zijn Amerikaanse droom en CIA agent Teddy McDonald.

Snowfall is één van de beste scripts die we gelezen hebben de laatste tijd”, aldus El Arbi en Fallah. “Het beschikt over alle elementen die wij boeiend vinden: de probleemwijken van LA, de jaren 1980, de crackepidemie. Het lijkt een mix tussen The Wire en Boogie Nights, Spike Lee meets Scorsese. De zender FX heeft televisie geherdefinieerd door series als The Shield en recent Fargo. Het is een eer om hun steun en vertrouwen te hebben. Dit moet Black zijn, maar dan tienduizend keer beter.”

Snowfall is gebaseerd op een origineel scenario van Dave Andron (onder andere Knight Rider en Justified), Boyz N the Hood-regisseur John Singleton (ook bekend van o.a. Shaft en 2 Fast 2 Furious) en Eric Amadio.

De opnames zouden al midden juni van start gaan in Los Angeles.

In januari maakte het Amerikaanse Fox ook al bekend dat het het regisseursduo van Black had getekend voor de misdaadthriller The Big Fix die draait rond een wedstrijd-fixing schandaal in de internationale voetbalwereld. Producent is Peter Chernin die onder meer bekend is van Michaël R. Roskams The Drop en van de recente Planet of the Apes-films. Dit project bevindt zich op dit ogenblik nog in een scriptontwikkelingsfase.

Volgens Ken Lambrechts, manager van het regisseursduo, durft Vlaams talent meer en vlotter de stap naar het buitenland te zetten: “Het begint allemaal bij een succesvol project in onze lokale markt. Van zodra het goed genoeg is, zijn wij er om het talent te begeleiden”, stelt hij. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content