Nicole Kidman krijgt speciale prijs op festival van Cannes

Nicole Kidman © Wim Denolf

De jury heeft de speciale prijs ‘van de zeventigste verjaardag van het festival van Cannes’ uitgereikt aan de Australische actrice Nicole Kidman. Twee van haar films wonnen een prijs op het filmfestival.

The Beguiled van Sofia Coppola kreeg de prijs voor de beste regie, terwijl The Killing of a Sacred Deer van de Griek Yorgos Lanthimos de award voor het beste scenario in de wacht sleepte.

‘Ik hou van jullie, veel dank, en ik hoop tot zeer, zeer binnenkort’, verklaarde de actrice, die op het moment van de uitreiking al niet meer in Cannes aanwezig was. Kidman stelde erg verdrietig te zijn dat ze het festival al had verlaten.

De prijs, die speciaal in het leven werd geroepen voor de verjaardagseditie door de jury onder leiding van Pedro Almodóvar, werd uitgereikt door jurylid Will Smith, die de award in haar naam in ontvangst nam.

De 49-jarige Kidman was dit jaar alomtegenwoordig in Cannes, met drie films en een reeks in de officiële selectie. Naast in The Beguilded en The Killing of a Sacred Deer, speelde ze ook in het tweede seizoen van Top of the Lake en How to Talk to Girls at Parties, die allebei werden vertoond tijdens het festival.

Nicole Kidman won eerder al onder meer drie Golden Globes, en kreeg in 2003 een Oscar voor haar vertolking van Virginia Woolf in The Hours.

De Gouden Palm, de hoofdprijs van het festival, ging dit jaar naar de Zweedse satire The Square van Ruben Östlund.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content