Nicole Kidman en Christoph Waltz in jury van Filmfestival Cannes

© Reuters

De Australische actrice Nicole Kidman, de Oostenrijker Christoph Waltz en de Franse acteur Daniel Auteuil zitten in de jury van het 66ste Filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 15 tot 26 mei.

Eerder was al bekendgemaakt dat de jury wordt voorgezeten door de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg. Hij laat zich bijstaan door vier vrouwen en vier mannen. Een van die vrouwen is Nicole Kidman. De actrice werd in 2003 bekroond met een Oscar voor haar rol in “The Hours”. Op het einde van het jaar zien we de Australische in de langverwachte biopic “Grace of Monaco”.

De Fransman Daniel Auteuil, acteur en regisseur, ontving in 1996 de prijs voor beste mannelijke vertolking op het Festival van Cannes, voor zijn rol in de Belgische film “Le Huitième Jour”. De 56-jarige Christoph Waltz was tot 2009 vrij onbekend bij het grote publiek. De film “Inglourious Basterds” van Quentin Tarantino bracht daar verandering in. Voor zijn rol als SS-officier kreeg hij een Oscar. Dit jaar ontving hij een tweede Oscar voor zijn rol in de film “Django Unchained”, eveneens van Tarantino.

Daarnaast maakt ook de Taiwanese regisseur Ang Lee deel uit van de jury. Hij viel meermaals in de prijzen voor zijn films “Brokeback Mountain” en “Life of Pi”. Zijn doorbraak kwam er in 2000 dankzij zijn film “Crouching Tiger, Hidden Dragon”. Verder zullen de Roemeen Cristian Mungiu, de Bollywood-actrice Vidya Balan, de Britse regisseuse Lynne Ramsay en haar Japanse collega Naomi Kawase in de jury van het festival zitten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content