Neil Patrick Harris presenteert de Oscars

Neil Patrick Harris © Reuters

De Amerikaanse acteur Neil Patrick Harris, beter bekend als Barney uit de televisieserie “How I Met Your Mother”, gaat in 2015 de uitreiking van de Oscars presenteren.

Neil Patrick Harris (41), die zijn carrière begon als jeugdster, met de titelrol in de serie Doogie Howser, M.D., acteerde in musicals en werd (opnieuw) razend populair met zijn rol in de successerie How I met your mother.

Hij volgt als presentator Ellen DeGeneres op, die in 2014 gastvrouw was voor de Oscar-ceremonie, waarbij de beste films en acteurs worden gelauwerd. DeGeneres had de show een nieuw leven en een nieuw publiek gegeven. Vorig jaar keken 45 miljoen Amerikanen.

Harris, die momenteel in de bioscopen te zien is in de moordthriller Gone Girl, is aan zijn Oscar-debuut toe. Eerder praatte hij wel al diverse andere prijsuitreikingen aan elkaar, zoals de uitreiking van de Emmy Awards in 2013 en de Tony Awards voor beste theaterstukken en musicals in de VS. De 87ste Oscarplechtigheid vindt op 22 februari plaats in Hollywood.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content