‘Na Wéwé’ grijpt naast Oscar

‘Na Wéwé’ ziet de Oscar voor beste kortfilm aan zijn neus voorbijgaan. De film van regisseur Ivan Goldschmidt moest de prijs aan ‘God of Love’ van Luke Matheny laten.

‘Na Wéwé’ werd geproduceerd door het Belgische productiehuis ‘A Private View’ (‘Aanrijding in Moscou’). Producer Dries Phylpo verklaarde eerder aan Knack Focus dat de nominatie op zich al een enorme overwinning was.

Phlypo: ‘We hadden nooit verwacht om bij de laatste vijf te raken, ook al won de film al enkele internationale filmprijzen. We wisten wel dat we een thematisch zeer sterke prent hadden gemaakt. Maar gewoon de shortlist halen was al een prestatie.

Na Wéwé (‘Jij ook’) speelt zich af in het door genocide verscheurde Burundi van 1994. Een groep gewapende Hutu’s houdt een bus tegen, met de bedoeling om de aanwezige Tutsi’s te vermoorden. Uiteraard geeft niemand op de bus toe Tutsi te zijn, wat de leider van de Hutubende voor een dilemma plaatst.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content