Na Snakes on a Plane: Shark Night 3D

Voormalig stuntman David R Ellis tekent voor onderwaterhorrorprent. Jaws wordt een jaartje ouder en iémand moet de nieuwe generaties met watervrees opzadelen.

We houden van veelzeggende titels. Star Wars, Taxi Driver, Aliens … je weet meteen welk vlees je in de kuip hebt. Hetzelfde geldt voor Sharks Night 3D en Snakes on a Plane, een vorig project van David R Ellis. Stukken beter dan verwarrende titels als The Men Who Stare at Goats en No Country for Old Men — films die voor alle duidelijk niet over werkloze landbouwers of Disneyland gaan.

David R Ellis leidt een leven waar velen van dromen. Hij groeit op in Malibu, wordt professioneel surfer en rolt in de filmwereld. Enkele hoogtepunten in zijn carrière: in 1978 doet hij motorfietsstunts voor Game of Death, in 1987 zet hij zijn leven op het spel voor Lethal Weapon en eind jaren tachtig is hij stuntcoördinator voor Baywatch.

Zijn bestaan als regisseur begint in 1996 met de dierenfilm Homeward Bound II: Lost in San Francisco, die volgens kenners niet kan tippen aan de eerste film, ook wel bekend als L’incroyable voyage. Met Final Destination 2 (2003) gaat hij de thriller/horror-weg op, die in 2006 culmineert in de culthit Snakes on a Plane.

Sharks Night 3D borduurt verder op hetzelfde stramien. Voor de animatie van de haaien — daarmee bedoelen we het tekenen en digitaal tot leven brengen ervan, niet zorgen dat ze zich niet vervelen in hun bassin — zorgt Walt Conti, die voorheen al meewerkte aan Deep Blue Sea, Free Willy en Anaconda.

We vermoeden dat dit een van die films is waar 3D écht een meerwaarde heeft. Een komedie wordt niet grappiger door enige diepte-effecten, terwijl die grootbekaakte haaien wél een stuk enger maken. Enfin, zolang ze geen porno in drie dimensies brengen, hoor je ons niet klagen. Stel je voor!

Hier de trailer van Deep Blue Sea. Kwestie van de talenten van Walt Conti eens te checken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sam De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content