Multicultureel Filmfestival Open Doek

Op 29 april maakt Turnhout zich alweer klaar voor een nieuwe editie van het Filmfestival Open Doek. Net als voorgaande jaren staat in deze 19de editie de wereldcinema centraal.

Het multiculturele Filmfestival Open Doek toont ook dit jaar een aantal voortreffelijke wereldfilms. Om de filmliefhebber te begeleiden doorheen het op een na grootste filmfestival van Vlaanderen, is het grote aanbod authentieke wereldfilms opgedeeld in vijf categorieën:

Storiez. Films toegankelijk voor een breed publiek. De verhalen of onderwerpen verruimen je blik op de wereld.

Kidz. Voor de kleinsten onder ons vertoont Open Doek een aantal wereldse kinderfilms die eerder op verschillende kinderfilmfestivals gebracht werden.

Competition. Nooit eerder in België vertoonde films die meedingen naar de Canvas-Award en de Nationale Loterij-Award.

Discovery. In deze categorie worden de wetten en gewoonten van het Westen en Hollywood aan de laars gelapt.

Docz. Documentaires die sociale, mondiale en ecologische onderwerpen in de kijker zetten.

De festivaljury, die onder meer bestaat uit tv-presentatrice Frieda Van Wijck en acteurs Stef Aerts, Maaike Neuville en Herwig Illegems, zullen zich buigen zich over de winnaar van de competitiefilms. Opmerkelijk: naast de Dirk Vandersypen Award, de door jongeren verkozen Nationale Loterij-Award en de publieksprijs zal er ook een Behind the Scenes Award uitgereikt worden door een jury van gevangenen uit Merksplas. De openingsavond (29/04) en slotavond (08/05) zullen gepresenteerd worden door peter Martin Heylen en meter Tine Van den Brande.

Het publiek kan dit jaar niet alleen in Turnhout (29/04 tot 08/05) maar ook in Roeselare (30/04 tot 04/05), Beringen (06/05 tot 13/05) en Lier (09/05 tot 14/05) terecht voor de mooie portie films ‘uit alle hoeken van de wereld’.

Tickets kosten 7,5 euro en kunnen online, telefonisch (014/47.23.33) of aan de kassa van de Utopolis Turnhout gekocht worden.

Meer informatie vindt u hier.

Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content