Mr. Nobody grote winnaar Les Magritte du Cinéma

Jaco Van Dormael sleepte zes prijzen in de wacht met zijn ‘Mr. Nobody’ en kroonde zichzelf grote winnaar van het veelbesproken Belgisch filmfestival ‘Les Magritte du Cinéma’.

‘Mr. Nobody’ is zaterdag grote winnaar geworden van ‘Les Magritte du Cinéma’. Deze filmprijzen bekronen de beste filmproducties uit Franstalig België, die tussen 1 januari 2009 en 30 september 2010 uitkwamen.


Regisseur Jaco Van Dormael sleepte met zijn sciencefictiondrama zes prijzen in wacht, onder meer voor beste film, beste regie en beste origineel scenario. De prijs voor beste originele filmmuziek is de verdienste van zijn broer Pierre Van Dormael, de bekende jazzgitarist die in 2008 overleed aan kanker. Verder vielen onder andere ‘Illégal’, ‘Panique au village’ en ‘Soeur Sourire’ in de prijzen.


‘Les Magritte du Cinéma’ bekronen enkel films die erkend zijn door de Franse Gemeenschap. Dat louter films van Franstaligen in aanmerking komen voor zo’n prijs, zorgt bijgevolg voor heel wat kritiek in deze moeilijke politieke tijden. Cécile de France weigerde zelfs naar de uitreiking in Brussel te komen. De critici mogen echter niet vergeten dat de Vlamingen de eerste steen wierpen door ‘De Prijzen voor de Vlaamse Film’ op het Filmfestival van Oostende op te richten.


Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content