Mordillo’s stripfiguren krijgen een stem

De wereldberoemde stripfiguren van cartoonist Mordillo komen op het witte doek. “Het is een verhaal over een eiland, meer verklap ik nog niet”, aldus de Argentijnse tekenaar.

De wereldberoemde stripfiguren van cartoonist Mordillo komen op het witte doek. “Het is een verhaal over een eiland, meer verklap ik nog niet”, aldus de Argentijnse tekenaar. Hij wilde enkel kwijt dat hij op dit moment figuren aan het ontwikkelen was voor de film.
Voor de allereerste keer krijgen Mordillo’s mensen en dieren met de karakteristieke kokkerd dan ook een stem. “Ik ben zeer nieuwsgierig hoe ze er zullen uitzien als ze praten”, meende de tekenaar-kunstenaar, die binnenkort 80 jaar wordt. Tot nog toe waren de deels komische, deels ook tot nadenken stemmende cartoons woordenloos.

“De vroegere filmpjes zijn 10, 15 of 20 seconden lang, nu komt er een 70 minuten durende langspeelfilm”, verklaarde Mordillo, die sinds twee jaar met een filmproductiehuis in de omgeving van München samenwerkt. “We ontwikkelen het verhaal samen, het zal mooi worden. In september zijn we ermee klaar en dan zal de animatie starten”.

Het zal echter nog twee jaar duren vooraleer de tekenfilm met de voorlopige titel “Crazy Island” in de bioscoop komt. (Belga/KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content