Mogelijke prequel ‘The Shining’

33 jaar na Stanley Kubrick’s filmadaptie van ‘The Shining’ is er sprake van een prequel. Warner Bros. is naar verluidt in een verkenningsstage wat het oorsprongverhaal betreft; de film is nog niet officieel in ontwikkeling.

Hoewel de woordvoerders waarschuwen vooral voorzichtig te zijn met voorbarige conclusies te trekken, weet LA Times dat Hollywood schrijver en producer Laeta Kalogridis reeds in dienst is genomen samen met partners Bradley Fischer en James Vanderbilt. Kalogridis is vertrouwd met het mysteriegenre aangezien ze twee jaar geleden degelijk werk afleverde voor Martin Scorsese’s ‘Shutter Island’.

De focus in de prequel zou liggen op de gebeurtenissen voordat Jack Torrance – memorabel vertolkt door Jack Nicholson – met zijn vrouw en zoon intrek neemt in het Overlook Hotel, alwaar de horrorhel losbarst.

‘The Shining’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King uit 1977. King werkt zelf ook aan een sequel of vervolgverhaal, waarin een volwassen geworden Dan Torrance, zoon van Jack, centraal staat. Het ziet er niet naar uit dat de prequelfilm enigszins gerelateerd is aan het nieuwe boek. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content