Mogelijk derde Hobbitfilm in de maak

Warner Bros en regisseur Peter Jackson willen ‘The Hobbit’ omvormen tot een trilogie. De filmstudio zou het voorstel momenteel bespreken met de acteurs.

Volgens The Los Angeles Times zouden Warner Bros en Peter Jackson hun zinnen hebben gezet op een derde hobbitfilm. De regisseur meent dat er zowel in het boek ‘The Hobbit’ als in de appendixen van ‘The Lord of The Rings’ genoeg materiaal aanwezig is voor een nieuwe trilogie.


Warner Bros had oorspronkelijk twee hobbitfilms gepland die beide gebaseerd waren op J.R.R. Tolkiens literaire voorloper op ‘The Lord of the Rings’-trilogie. De opnames van ‘Un Unexpected Journey’ en ‘There and Back Again’ werden eerder deze maand afgerond in Nieuw-Zeeland. Het eerste deel zou op 14 december in de zalen verschijnen. Op de tweede film zou het nog wachten zijn tot 13 december 2013.


Na blockbusters als ‘Harry Potter’ en ‘Batman’ kijkt Warner Bros uit naar een nieuw indrukwekkend filmproject. De ‘Lord of the Rings’-trilogie leverde wereldwijd zo’n drie biljoen dollar op. Met een gelijkaardige productie wil de filmstudio dat succes evenaren.

Toch is het nog lang niet zeker dat het effectief zo ver zal komen. Sommige acteurs en ander sleutelfiguren binnen de productie hadden immers al te kennen gegeven dat ze slechts aan twee films wilden meewerken. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content