Modern Family-acteur Fred Willard overleden

Fred Willard in 2014 © Getty

De Amerikaanse acteur Fred Willard is vrijdag overleden. Hij heeft er een carrière van meer dan vijftig jaar op zitten.

In Los Angeles is vrijdag acteur Fred Willard om het leven gekomen. Dat melden Amerikaanse media. Willard is onder meer bekend van zijn rollen in series als Roseanne, Modern Family en Everybody Loves Raymond en van de mockumentary This Is Spinal Tap. De acteur werd 86 jaar en stierf een natuurlijke dood.

‘Mijn vader stierf zeer vreedzaam op de fantastische leeftijd van 86 jaar. Hij bleef tot op het einde bewegen, werken en ons gelukkig maken’, aldus zijn dochter Hope Mulbarger in een mededeling. Willard heeft er een carrière van meer dan vijftig jaar op zitten. Hij verscheen in 1967 voor het eerst op het grote scherm in de film Teenage Mother. Na tien jaar van kleinere rollen was hij in 1977 te zien in de comedyserie Fernwood 2 Night, wat hem een jaar later een hosting job opleverde in de legendarische sketchcomedyshow Saturday Night Live.

Vanaf 1984 begon Willard samen te werken met regisseur Christopher Guest, een van de bezielers en hoofdrolspelers van This Is Spinal Tap, de documentaire over de fictieve heavymetalband Spinal Tap. Guest gaf Willard later rollen in nog vijf andere mockumentaries. Willard had rollen in talrijke televisieseries zoals Modern Family, Roseanne, Everybody Loves Raymond, New Girl en Community en was ook onder meer te zien in Jimmy Kimmel Live, The Bachelor (en The Bachelorette) en zelfs in The Bold and the Beautiful. Hij heeft ook talrijke films op zijn palmares staan, waaronder Anchorman, Austin Powers en Harold & Kumar Go to White Castle. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content