Millenium Festival in Brussel officieel van start gegaan

De vijfde editie van het internationale Millenium Festival is vrijdagavond officieel geopend met de documentaire “Recipes for disaster”. Het evenement duurt nog tot 9 juni in Cinematek en Flagey in Brussel.

De documentaire van de Finse regisseur John Webster mocht het festival openen in het Brusselse Flagey. De documentairemaker overtuigde zijn vrouw en twee zonen om een jaar lang niets te gebruiken waar olie bij betrokken is.

Ze mogen dus niet met de auto rijden of dingen in plastic kopen als shampoo en speelgoed, want plastic wordt gemaakt door olie te bewerken. Hij toont hoe afhankelijk de mens eigenlijk is van olie en hoe we allemaal blindelings gebruikmaken van die “recipes for disaster”, die nefast zijn voor het klimaat.

Dit jaar worden tijdens het festival meer dan honderd films uit meer dan vijftig landen getoond. Het thema “Alles is te koop” vertrekt vanuit de verontrustende vaststelling dat alles een product aan het worden is, zelfs mensen en idealen.

Het Millenium Festival loopt nog tot 9 juni, wanneer ook de verschillende prijzen worden uitgereikt. Meer informatie over het programma is te vinden op de website Festival Millenium. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content