Midnight in Paris en The Descendants triomferen op Writers Guild Awards

De films Midnight in Paris van Woody Allen en The Descendants van Alexander Payne zijn de grote winnaars van de Writers Guild Awards (WGA’s).

Allen nam de award in ontvangst voor het beste originele script. Payne werd gelauwerd in de categorie beste scenariobewerking. Ook de televisieseries Breaking Bad en Modern Family vielen in de prijzen.

De WGA’s zijn een goede waardemeter voor de Oscars. In de afgelopen vijf jaar wonnen in zowel de categorie beste originele script als beste scenariobewerking vier laureaten van de WGA’s ook het felbegeerde Oscarbeeldje. Enkel Inception (origineel script) en Precious (scenariobewerking) konden hun favorietenrol niet waarmaken.

Als Woody Allen zijn polepositie zondag kan verzilveren wint hij voor de eerste keer in 25 jaar nog eens een Oscar. In 1987 won hij voor zijn familie-epos Hannah and Her Sisters. In de tussentijd werd Allen acht keer vruchteloos genomineerd voor onder andere Crimes and Misdemeanors, Deconstructing Harry en Match Point. Alexander Payne rekende recent wel nog op de goedkeuring van de Academy. In 2004 won hij voor zijn roadmovie Sideways.

Breaking Bad
Bij de televisieseries was Breaking Bad de grote winnaar. De serie rond chemieleraar annex drugdealer Walter White werd verkozen tot beste dramaserie. Ook de aflevering Box Cutter viel in de prijzen. Modern Family won voor het tweede jaar op rij de award voor beste komische serie. Homeland, het nieuwe kijkcijferkanon van Showtime, zegevierde in de categorie best new drama. De serie rond marinier Nicholas Brody won eerder ook al de Golden Globe voor beste dramaserie. (BW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content