Mickey Rourke speelt in western van Nederlander

De Amerikaanse acteur Mickey Rourke speelt de hoofdrol in ‘Dead in Tombstone’, een Engelstalige western van de Nederlandse regisseur Roel Reiné.

Mickey Rourke speelt de hoofdrol in ‘Dead in Tombstone’, een Engelstalige western van de Nederlander Roel Reiné. De film vertelt het verhaal van een misdadiger die na zijn dood zijn ziel aan de duivel verkoopt om wraak te nemen. De opnames beginnen volgende week in Roemenië.

Ook Anthony Michael Hall (The Breakfast Club) en Danny Trejo (Machete) zullen te zien zijn in de de film.

Na een mislukte bokscarrière en een lange reeks rollen in obscure films verwierf Mickey Rourke pas bekendheid met onder meer ‘Nine 1/2 weeks’, ‘Sin City’ en ‘The Wrestler’. Voor laatstgenoemde ontving hij twee jaar geleden een BAFTA award, een Golden Globe award en een Oscarnominatie voor Beste Acteur.

‘Dead in Tombstone’ zal in de Amerikaanse bioscopen uitkomen. Het is niet de eerste keer dat Roel Reiné een film in de Verenigde Staten maakt. Eerder regisseerde hij al relatief goedkope actiefilms als ‘Scorpion King 3’, ‘Death Race 2’ en ‘Pistol Whipped’ waar hij acteur Steven Seagal in de hoofdrol castte.

Na ‘Dead in Tombstone’ zou Reiné terugkeren naar Nederland om er een epos over zeeheld Michiel De Ruyter te draaien. (Belga/LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content