Michael Moore klaagt producers ‘Fahrenheit 9/11’ aan

Documentairemaker Michael Moore dient klacht in tegen de producenten Harvey en Bob Weinstein wegens fraude en contractbreuk.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Inzet van het conflict tussen de twee partijen is een slordige 2,7 miljoen dollar. Het gaat over een deel van de opbrengst van ‘Fahrenheit 9/11’, dat de broers Weinstein volgens Moore onrechtmatig in eigen zak hebben gestoken. Hun advocaat zegt dat de Weinsteins zich wel degelijk aan het contract hebben gehouden, waarin afgesproken was om de winst gelijk te verdelen.

‘Fahrenheit 9/11’ uit 2004 is Moores bekendste film, en één van de meest succesvolle documentaires ooit gemaakt. De totale opbrengst loopt op tot meer dan 222 miljoen dollar. De documentaire won onder meer de Palme d’Or in Cannes. Moore geeft in ‘Fahrenheit 9/11’ zijn kijk op de oorzaken en gevolgen van de terroristische aanslagen in de VS op 11 september 2001. Daarbij durft de regisseur enorm kritisch uit de hoek komen, vooral wat betreft het beleid van toenmalig president George Bush. Moores film leverde Bush een Razzie op voor slechtste acteur, en samen met zowel zijn geit als Condaleeza Rice won hij de titel van ‘Worst Screen Couple’.
Bron: BBC

De trailer van ‘Fahrenheit 9/11’:Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content