Mentale gezondheid centraal op Filmfestival Oostende

© Belga

De eerste wintereditie van het Filmfestival Oostende (FFO) gaat zeker door. Zo zegt artistiek directeur van het festival Peter Craeymeersch dinsdag op de persvoorstelling van het festival. Master Koen De Bouw kiest na een bewogen coronaperiode bewust voor ‘mentale gezondheid’ als centraal thema. Het filmfestival wordt op 29 januari afgesloten met de uitreiking van de Ensors met een grondig vernieuwde zaalshow.

‘De keuze voor mentale gezondheid als thema is in deze tijden bijna geen keuze meer maar een soort morele verantwoordelijkheid’, stelt master Koen De Bouw. Met zijn marterselectie aan films wil De Bouw het belang van mentale gezondheid benadrukken.

Het filmfestival wordt geopend met de film Nowhere van Peter Monsaert. De slotfilm is Aller/Retour van Dorothée Van Den Berghe. Dit jaar wordt een lifetime achievement award uitgereikt aan Marc en Alex Warmerdam. De broers vertonen hun nieuwe film Nr.10 op het filmfestival en het publiek kan ook hun ouder werk ontdekken. De tweede lifetime achievement award gaat naar actrice Sien Eggers.

Op zondag 23 januari gaat er op het filmfestival een familiedag door in samenwerking met onder meer Ketnet en Ketnet Junior. Voor de tweede keer worden ook de online video awards De Jamies uitgereikt. Dat gebeurt op 28 januari in De Grote Post en is live te volgen op VRT NU en YouTube.

Het filmfestival wordt traditioneel afgesloten met de uitreiking van de Ensors. In het Kursaal van Oostende zal een grondig vernieuwde zaalshow doorgaan met voor het eerst genderneutrale awards.

Het filmfestival gaat van start op 21 januari 2022.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content