Mel Gibson werkt aan vervolg op ‘The Passion Of The Christ’

Beeld uit The Passion Of Christ. © Mel Gibson

Randall Wallace, de man achter onder meer Braveheart en We Were Soldiers, zegt dat hij en Mel Gibson een vervolg op de Bijbelse blockbuster The Passion Of The Christ aan het schrijven zijn. Daarin zal het verhaal van Jezus’ verrijzenis verteld worden.

Randall Wallace, de Amerikaan die het scenario van Mel Gibsons regiedebuut Braveheart heeft geschreven, vertelde aan The Hollywood Reporterdat hij en Gibson begonnen zijn aan een sequel op The Passion Of The Christ, waarin het verhaal van Jezus’ verrijzenis verteld zal worden.

In The Passion, geregisseerd door Mel Gibson, werden de laatste 12 uur van Jezus’ levenswandel bloederig verfilmd: van Judas’ verraad tot de kruisafneming. De dialogen waren in het Aramees, Hebreeuws en Latijn.

Hoewel de film uitgebracht werd door een onafhankelijke studio (Newmarket Films), was The Passion Gibsons grootste commerciële hit. De productiekosten lagen rond de 26 miljoen euro, de opbrengst rond de 540 miljoen euro.

Randall Wallace gelooft dat de sequel nog beter kan scoren. Al noemt hij niet geld, maar de gigantische vraag vanuit de Christelijke gemeenschap de reden voor de sequel.

Er is momenteel nog geen filmstudio aan het project verbonden. Gibson heeft vorige maand tijdens de proclamatie van de Liberty University laten weten dat hij geïnteresseerd zou zijn in een vervolg op The Passion, maar hij heeft zelf nog niet op het nieuws gereageerd.

Controverse

The Passion wekte heel wat controverse op vanwege de extreem expliciete manier waarop de aftakeling van Jezus getoond werd. De Joden werden ook als ‘genadeloze moordenaars’ geportretteerd, waardoor Gibson werd beschuldigd van antisemitisme. De heisa leverde onder meer wél een hilarische aflevering van South Park op, waarin Mel Gibson zichzelf martelt en hoofdpersonage Eric Cartman door het zien van The Passion een nieuwe Holocaust tracht in te zetten.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content