Mel Gibson en Sean Penn van a tot z: ontstaan Oxford Dictionary wordt verfilmd

© Reuters

Wie altijd al een film over het maken van een woordenboek wilde zien – ieder zijn ding – is het wachten bijna over. Mel Gibson werkt aan een film die vertelt hoe het Oxford English Dictionary tot stand kwam. De hoofdrollen in Professor and the Madman zijn weggelegd voor Sean Penn en Gibson.

Een woordenboek samenstellen van ongeveer een kwart miljoen woorden: het lijkt ons niet het gemiddelde levensdoel op een bucket list. Behalve voor Professor James Murray en W.C. Minor misschien, die vanaf 1857 samen het Oxford English Dictionary maakten. Acteur en regisseur Mel Gibson brengt met Professor and the Madman het verhaal van de twee heren naar het witte scherm, gebaseerd op het boek The Surgeon of Crowthorne: A Tale of Murder, Madness and the Love of Words van Simon Winchester.

Gibson zal de rol van initiatiefnemer Murray vertolken en Sean Penn onderhandelt over zijn rol als Minor, een gepensioneerde legerchirurg die bijdroeg aan het woordenboek vanuit het gekkenhuis, zo meldt The Hollywood Reporter.

Gibson kocht de rechten voor de verfilming van het boek al in 1998 en wilde Professor and the Madman eerst zelf regisseren, maar laat nu de regie over aan Farhad Safina, die eerder meewerkte aan het scenario van Gibsons film Apocalypto uit 2006. De filmopnames zouden in september starten.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content