McConaughey en Hirsch in zwarte komedie Friedkin

Regisseur William Friedkin weet voor nieuwe film markant duo te strikken.

‘Killer Joe’ is de titel van de nieuwe film van gerenommeerd regisseur William Friedkin (‘The Exorcist’, ‘The French Connection’). Matthew McConaughey, bekend om zijn sixpack en vertolkingen in een grote rist zeikerige romcoms (maar toch voornamelijk om zijn sixpack), en Emile Hirsch, A-list-acteur sinds ‘Into the Wild’, tekenden voor de hoofdrollen. Het productieproces van de prent begint in november in New Orleans.

Het verhaal had zo uit de koker van de Coens kunnen komen: Hirschs personage (een grijs figuur) beraamt samen met zijn zus een plan om hun moeder te vermoorden. Hun ambitie ligt bij het verzekeringsgeld dat ze aan de dood van de mater familias zouden overhouden. De twee roepen de hulp van flik annex huurmoordenaar (een handige duobaan) Cooper (Matthew McConaughey) in om hen van moederlief te ontdoen.

Redenen om enthousiast te zijn: Billy Friedkin, toch de man van ‘The Exorcist’ en ‘The French Connection’, staat achter de camera. Het script lijkt garant te staan voor een lekker potje cynische humor.

Redenen om sceptisch te zijn: Billy Friedkins laatste sterke film dateert reeds van 1985 (‘To Live and Die in L.A.’). En, o ja, vertelden we al dat Matthew Mc-fuckin-Conaughey meedoet?

Laurens Bouckaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content