Matthias Schoenaerts weigert hoofdrol in Robocop

Acteur Matthias Schoenaerts heeft een aanbieding voor een hoofdrol in de nieuwe ‘Robocop’, met onder andere Samuel L. Jackson en Gary Oldman, naast zich neergelegd. De rol past niet in zijn parcours.

Acteur Matthias Schoenaerts heeft een aanbieding voor een hoofdrol in de nieuwe ‘Robocop’ naast zich neergelegd. De rol accepteren zou naar verluidt geen verstandige keuze zijn en past bovendien niet in zijn parcours. ‘Zoiets kan gigantisch misgaan’, laat hij weten.

Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Joel Kinnaman, die eerder te zien was in de Deense tv-reeks ‘The killing’, spelen wel mee in de remake van de klassieker van Paul Verhoeven uit 1987.

De Britse acteur Hugh Laurie, bekend van de Amerikaanse ziekenhuisserie House M.D., is nog in onderhandelingen om de schurk in de film te spelen.

Matthias Schoenaerts die sinds ‘Rundskop’ en ‘De rouille et d’os’ felgegeerd is in de filmwereld, wil zijn rollen zorgvuldig uitkiezen. ‘Hij doet nu enkel de dingen die hij leuk vindt en kijkt daarbij niet naar het geld’, laat zijn manager Ken Lambrechts in Het Laatste Nieuws.

De remake van Robocop wordt geregisseerd door de Braziliaan José Padilha, en komt uit in 2013. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content