Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in internationale productie ‘Galveston’

© Reuters

Een nieuw Amerikaans avontuur lonkt voor Matthias Schoenaerts . De Vlaamse acteur werd gestrikt voor de hoofdrol in ‘Galveston’, een misdaadfilm naar een verhaal van True Detective-scenarist Nic Pizzolatto.

Matthias Schoenaerts rijgt de filmrollen in internationale producties aaneen. De gegeerde Vlaamse acteur wordt binnenkort verwacht op de opnamesets van de misdaadfilm ‘Galveston’, een adaptatie van de gelijknamige novelle van Nic Pizzolatto. Dat meldt de filmsite Deadline.com.

Het verhaal volgt ene Roy ‘Big Country’ Cady (vertolkt door Matthias Schoenaerts) die moet vernemen dat hij terminaal ziek is, net op de dag dat zijn baas hem wil uitschakelen. Hij kan echter ontsnappen en vindt op zijn vluchtweg twee zussen in een appartement die hij meeneemt naar Galveston, Texas. Maar dat had hij blijkbaar beter niet gedaan.

Pizzolatto is geen kleintje. Hij is de scenarist en executive producer van de nieuwe HBO-misdaadreeks ‘True Detective’ die begin januari in première ging en meteen met superlatieven werd onthaald. Janus Metz, die de regie voor zijn rekening neemt, is de Deense filmmaker die drie jaar geleden het intrigerende ‘Armadillo’ inblikte. Deze guerrilladocumentaire volgt Deense soldaten tijdens hun zes maanden durende missie in Afghanistan en won de Grand Prix in Cannes.

Producer van ‘Galveston’ is de Amerikaanse Jean Doumanian die nog meewerkte aan Pulitzer Prizewinnaar ‘August: Osage County’, de film met Sam Shepard, Meryl Streep, Julia Roberts en Cumberbatch in de hoofdrollen.

De opnames zouden al in de lente van start gaan. Eerst wordt nog gezocht naar de tegenspeelster van Schoenaerts.

De acteur is binnenkort ook nog te zien in The Loft (Erik Van Looys Hollywooddebuut), Animal Rescue (van Michaël R. Roskam, met Tom Hardy, Noomi Rapace en James Gandolfini), Suite Française (met Michelle Williams, Kristin Scott Thomas en Sam Riley), A Little Chaos (met Kate Winslet) en Far from the Madding Crowd (van Thomas Vinterberg, met Carey Mulligan). (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content