Matthias Schoenaerts haalt uit naar filmcriticus

Matthias Schoenaerts en Carey Mulligan © -

Matthias Schoenaerts postte een foto van een lovende recensie op zijn Instagram account. Een antwoord van de Belgische acteur op de storm van negatieve kritiek die hij de vorige week te verduren kreeg.

“Wezenloos en afwezig. Alsof hij de postbode opmerkt terwijl hij aan het winkelen is in de supermarkt.” Zo omschreef The Guardian filmrecensent Peter Bradshaw de blik in Matthias Schoenaerts’ ogen als hij in een scene van zijn nieuwste film A little Chaos zijn medespeelster Kate Winslet de trap af ziet komen. Een armzalige ster kreeg het kostuumdrama. Ook over zijn acteerprestatie in Far from the madding crowd (met Carrey Mulligan), de nieuwste film van Deense topregisseur Thomas Vinterberg, kon Bradshaw geen goed woord over zijn lippen krijgen. Vooral zijn Antwerps accent zou Schoenaerts parten spelen.

Wendy Ide, recensente voor The Times, is het niet met Bradshaw eens. Volgens haar doet de Belgische knapperd als schapenboer Gabriel Oak in de filmadaptatie van Thomas Hardy’s gelijknamige roman menig vrouwenharten sneller slaan. Schoenaerts nam een foto van de recensie en plaatste die op zijn instagram-account. Hij schreef er als onderschrift bij: “Aan alle negatief ingestelde pers die zich enkel willen baseren op een slechte recensie van een gefrustreerde criticus: lees deze en eet dan een…” Die gefrustreerde criticus, daarmee bedoelt hij ongetwijfeld Peter Bradshaw.

Ook in the Graham Norton Show, een Britse talkshow van de Ierse presentator Graham Norton, werd Schoenaerts nog bejubeld door zijn collega’s, de Britse Carey Mulligan en Noomi Rapace, bekend van de Zweedse Millennium-trilogie. Mulligan zou Schoenaerts zelf uitgekozen hebben als haar tegenspeler nadat ze hem bezig had gezien in De rouille et d’os. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content