Matt Damon maakt regiedebuut

© gf

Matt Damon zal binnenkort zijn eerste film regisseren. Dat liet de Amerikaanse acteur aan het online tijdschrift Vulture weten. De hoofdrol zou voor John Krasinski zijn weggelegd.

De carrière van Matthew Paige Damon begon op wieltjes te lopen in 1997 wanneer hij samen met Ben Affleck het script schreef voor ‘Good Will Hunting’, waarin beide acteurs ook te zien waren. De twee wonnen een Oscar voor Beste Scenario. Affleck heeft sindsdien al enkele films op zijn naam staan, maar Damon schakelt nu pas over op regie.

Damon heeft als veertigjarige acteur bijna zestig films op zijn cv staan. Zijn bekendste rollen zijn Jason Bourne in The Bourne Identity, Supremacy en Ultimatum en Linus Caldwell (Lenny Pepperidge) in Oceans Eleven, Twelve en Thirteen. Verder speelde hij ook nog in The Departed, Inside Job en Syriana.

Welke film het zal worden, is nog niet bekend. Dus de geruchtenmolen begint op gang te komen. Er wordt (redelijk luid) gefluisterd dat het om de prent Father Daughter Time zou gaan. Een variant op Bonny and Clyde waarin een man de crimineel uithangt en samen met zijn dochter drie verschillende staten in Amerika onveilig maakt. Of Damon zelf in zijn film zal acteren, valt nog af te wachten.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content