Matt Damon en Ben Affleck plannen verfilming FIFA-schandaal

Matt Damon en Ben Affleck © REUTERS

Het schandaal waarin de wereldvoetbalbond FIFA is verwikkeld, krijgt een filmisch vervolg. Niemand minder dan Matt Damon en Ben Affleck zijn van plan, het boek van onderzoeksjournalist Ken Bensinger te verfilmen, zo meldt het blad Vanity Fair. Of beide heren ook in hun eigen prent zullen meespelen, is nog onduidelijk.

Hoofdfiguur van de film wordt Chuck Blazer. Die nu 70-jarige man schopte het van zero (werkloze vader) tot hero (voetbalorganisator-miljonair bij de FIFA) om vervolgens het middelpunt te worden van een van de grootste sportschandalen van de voorbije decennia.

De Amerikaanse politiedienst FBI heeft meer dan twintig jaar het terrein van de topsportfunctionarissen afgesnuffeld om de voorbije maand genadeloos toe te slaan met een reeks huiszoekingen en arrestaties tot gevolg. Blazer zelf pleitte op tien klachten schuldig, onder andere wegens corruptie en belastingontduiking.

Hoe zou het nog zijn met… die andere FIFA-film?

Over de film van het bevriende aanvalsduo van Hollywood mag nog weinig geweten zijn, vast staat nu al dat die film het beter zal doen dan United Passions, een door de FIFA met 30 miljoen dollar gesponsorde prent over de geschiedenis van de Fédération Internationale de Football Association. Ondanks de aanwezigheid van ronkende namen als Tim Roth en Gérard Depardieu speelde de film tijdens zijn openingsweekend drie weken geleden voor lege tribunes en leverde hij amper 918 dollar op. (Ter vergelijking: datzelfde weekend maakten de imaginaire monsters van Jurassic World de box office alleen al in Noord-Amerika (VS en Canada) 208.806.270 dollar rijker.)

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content