Masterclass in films maken door Akira Kurosawa (video)

De Japanse cineast Akira Kurosawa is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden. In de documentaire ‘Message from Akira Kurosawa: For Beautiful Movies’ uit 2000 deelt de regisseur zijn inzichten omtrent het maken van een goede film.

De Japanse cineast Akira Kurosawa is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden. In de documentaire ‘Message from Akira Kurosawa: For Beautiful Movies’ uit 2000 deelt de regisseur zijn inzichten omtrent het maken van een goede film. Bekijk de documentaire hier integraal.

Altijd al willen weten hoe je een klassieker zoals ‘Seven Samurai’ (1954) of ‘Rashomon’ (1950) draait? Na het bekijken van de documentaire ‘Message from Akira Kurosawa: For Beautiful Movies’ moet dat geen probleem meer zijn.

De Japanse regisseur legt in tien hoofdstukken uit hoe je, net zoals hij zijn ganse carrière deed, op zoek kunt gaan naar een perfecte en prachtige film. Deze masterclass van de bekendste Japanse filmauteur is een absolute must voor wie de geheimen achter de filmprocessen van Kurosawa wil leren kennen.

Frederico Fellini noemde Kurosawa ooit ‘het grootste voorbeeld van hoe een cinematografische auteur moet zijn.’ Een compliment om u tegen te zeggen als je het ons vraagt. (LP)

Een overzicht van de tien hoofdstukken:

1. The seed of a film

2. Screenplays

3. Storyboards

4. Filming

5. Lighting

6. Production design

7. Costumes

8. Editing

9. Music

10. Directing

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content