Mark Hamill wordt opnieuw The Joker in animatiefilm ‘The Killing Joke’

© /

Star Wars-acteur Mark Hamill is wederom ingeschakeld als stemacteur van The Joker in een nieuwe animatiefilm omtrent de meest populaire Batman-strip The Killing Joke. Hamill voorziet de schurk al meer dan twintig jaar van zijn stem in tal van producties.

Mark Hamill – voornamelijk bekend om zijn rol als Luke Skywalker in de originele Star Wars-films – zal opnieuw The Joker van zijn lugubere stem voorzien in een nieuwe Batman-animatiefilm. De productie is gebaseerd op een van de meest populaire strips van DC Comics: The Killing Joke. Hamil verzorgt de stem van de befaamde schurk al sinds 1992. Daar zijn verschillende tekenfilmseries, videogames en films het resultaat van.

De Star Wars-acteur zal opnieuw worden bijgestaan door Kevin Conroy, die jarenlang de stem deed van Batman in de animatieseries. Hamill kijkt enorm uit naar de vernieuwde samenwerking. ‘De kans om opnieuw te werken met Kevin Conroy, mijn favoriete Batman, in wat velen zien als het originele verhaal van deze iconische schurk, is een droom die uitkomt’, zegt Hamill. ‘Ik ben extatisch om The Joker te spelen in The Killing Joke.’

Op aanvraag van fans

Indien er ooit een verfilming van het stripverhaal op poten zou worden gezet, wou Hamill koste wat het kost de stemacteur zijn van zijn geliefde personage. Na dat statement startte een groep fans een petitie om hun goedkeuring duidelijk te maken aan de producers. De stem van Hamill als The Joker wordt door velen als nostalgisch ervaren.

The Killing Joke kreeg in 1989 een Eisner Award voor beste striproman en werd in 2009 toegevoegd aan The New York Times Best Seller List.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content