Marilyn Monroe belde Jackie Kennedy over haar affaire met JFK

Een nieuw boek bevestigt de geruchten dat Marilyn Monroe en de Amerikaanse president John F. Kennedy een relatie hadden. De filmster zou de First Lady zelfs opgebeld hebben omtrent de slipper.

Een nieuw boek bevestigt de hardnekkige geruchten dat filmster Marilyn Monroe en de Amerikaanse president John F. Kennedy een relatie hebben gehad. Meer nog, Monroe belde de First Lady omtrent die slipper vanwege haar echtgenoot, zo heeft het CBS News bericht.

In zijn boek “These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie” schrijft Christopher Andersen dat de presidentsvrouwe weet had van alle andere vrouwen in het leven van haar echtgenoot. De affaires maakten haar van streek maar ze wou een oogje dichtknijpen zolang hij haar maar niet in het openbaar in het gedrang bracht.

Vooral de relatie met Marilyn Monroe deed Jackie het meeste pijn, zo staat in het boek. Dat had grotendeels te maken met het feit dat de actrice een “enfant terrible was dat er op elk moment mee in de openbaarheid kon komen, een schandaal veroorzaken, de reputatie van haar man en haar huwelijk zou vernietigen en haar publiek belachelijk maken”, zo citeerde CBS uit het nieuwe boek.

Andersen schrijft dat Monroe, wiens carrière tanende was, dacht dat Kennedy met haar zou trouwen. Zij belde er zelfs de presidentsvrouwe over op. Die laatste was niet van haar stuk gebracht en zei volgens het boek tegen Monroe: “Marilyn, trouw met Jack, da’s geweldig… en je trekt het Witte Huis in en je neemt de verantwoordelijkheden als First Lady op, en ik trek eruit en dan zit jij met alle problemen.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content