Magali Noël, muze van Fellini en zangeres van ‘Fais-moi mal Johnny’, overleden

© gf

De Franse actrice Magali Noël is op 83-jarige leeftijd overleden. Ze is bekend als zangeres van ‘Fais-moi mal Johnny’, een song van Boris Vian. Ook speelde ze mee in drie films van de Italiaanse regisseur Federico Fellini’.

De Franse actrice Magali Noël is op 83-jarige leeftijd overleden. Noël is bekend als zangeres van ‘Fais-moi mal Johnny’, een song van de Franse schrijver Boris Vian. Ook speelde ze mee in drie films van de Italiaanse regisseur Federico Fellini, waaronder ‘Amarcord’.

“Ze zou zaterdag 84 jaar worden. Ze overleed deze ochtend in haar slaap om 5 uur”, zei haar dochter, Stéphanie Vial-Noël.

Noël werd op 27 juni 1931 geboren in het Turkse Izmir. Twee ontmoetingen waren bepalend voor haar leven: die met Vian en die met Fellini. De cineast liet haar meespelen in drie films: ‘La dolce vita’ (1960), ‘Satyricon’ (1969) en ‘Amarcord’ (1973).

“In die tijd waren er vier sterren: Girardot, Bardot, Moreau en mama”, zegt haar dochter. “Ze was een sekssymbool, ze werd vaak verward met Sofia Loren.”

Magali Noël – haar echte naam is Magali-Noëlle Guiffray – zal vooral herinnerd worden voor haar vertolking van een nummer van Vian met de veelzeggende titel ‘Fais-moi mal Johnny’. Het nummer werd verboden op de radio omdat de tekst choqueerde. Zelfs het Vaticaan vond het nodig om de tekst af te keuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content